Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο Leon και Cupra και R με 310 ίππους



   Η Seat δημιούργησε μία ελαφρώς ισχυρότερη έκδοση για το Leon, πέραν της σημερινής Cupra έκδοσης, η οποία θα αποδίδει 310 ίππους και θα ονομάζεται Cupra R. Πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής εταιρείας, το οποίο όμως θα διατεθεί σε μόνο 799 αυτοκίνητα, αποτελώντας ουσιαστικά μία περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση του Leon. Βέβαια, τους 10 επιπλέον ίππους από την έκδοση Cupra, θα μπορούν να απολαμβάνουν μόνο όσοι παραγγείλουν το Leon Cupra R με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αφού, όσοι επιλέξουν αυτόματο DSG κιβώτιο, θα πρέπει να “αρκεστούν” στους 300 ίππους. Η κίνηση, πάντως, θα εξακολουθεί να μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.
   Μοναδικά στοιχεία ειδικά για το Leon Cupra R περιλαμβάνουν μπροστινό spoiler και πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα, καθώς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και επενδύσεις απόχρωσης χαλκού στους εξωτερικούς καθρέπτες, στον μπροστινό προφυλακτήρα και στα λογότυπα Seat και Cupra. Οι πλαϊνές ποδιές είναι επίσης αποκλειστικό στοιχείο στης συγκεκριμένης έκδοσης, όπως και ο σχεδιασμός της αεροτομής, αλλά και των ζαντών που διαθέτουν απόχρωση χαλκού.
   Οι υποψήφιοι αγοραστές του Leon Cupra R θα έχουν να επιλέξουν εκτός των στάνταρ μαύρης Midnight Black και γκρι Pyrenees Grey αποχρώσεων για το αμάξωμα, και την ματ γκρι απόχρωση Matte Grey η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση. Επίσης τα Leon Cupra R θα διαθέτουν νέο σύστημα εξατμίσεων, τροποποιημένα Brembo φρένα και ειδική ρύθμιση του συστήματος Dynamic Chassis Control. Τέλος, οι μηχανικοί της Seat έχουν μεταβάλει κατάλληλα και την γωνία camber των τροχών στον μπροστινό άξονα.

   Το Leon Cupra R θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης μέσα στον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου