Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι σχεδιαστές της Ford θα χρησιμοποιούν πλέον τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας της Microsoft (+video)



   Το βασικό εργαλείο για τους σχεδιαστές των αυτοκινητοβιομηχανιών, προκειμένου να μεταφέρουν από το χαρτί σε τρισδιάστατη μορφή νέα σχήματα αμαξωμάτων, αποτελεί για πολλά χρόνια ο πηλός. Με βασικό πλεονέκτημά του την ευκολία στη διαμόρφωσή του, ο πηλός βοηθά τους σχεδιαστές να προβαίνουν σε τυχόν διορθώσεις και μεταβολές των σχεδιαστικών γραμμών, προκειμένου να καταλήξουν στη επιθυμητή τελική μορφή του αμαξώματος ενός νέου μοντέλου.
   Την παραδοσιακή αυτή μέθοδο σχεδιαστικής εξέλιξης, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, έρχεται να συμπληρώσει η Ford με την τεχνολογία HoloLens της Microsoft. Με βάση αυτήν, οι σχεδιαστές φορούν ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, μέσα από τα οποία “βλέπουν” το σχέδιο που έχουν δημιουργήσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάλιστα, οι τυχόν αλλαγές που επιθυμούν να κάνουν εμφανίζονται άμεσα, ακόμα και πάνω σε ένα μοντέλο πηλού ή και σε ένα ήδη υπάρχον μοντέλο. Ο σχεδιαστής με τα ειδικά γυαλιά έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει το υπό εξέλιξη σχέδιο από όλες τις οπτικές γωνίες γύρω από αυτό.
   Η αλήθεια είναι ότι η Ford χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη τεχνολογία από το περασμένο έτος στο σχεδιαστικό της κέντρο Dearborn. Πλέον, όμως, η HoloLens θα εφαρμοστεί σε όλα της τα σχεδιαστικά κέντρα στον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και online συνεργασίας μεταξύ σχεδιαστών που βρίσκονται σε διαφορετικά κέντρα.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου