Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

To νέο Renault Megane RS αποκαλύφθηκε με κινητήρα 1,8 λίτρων και 280 ίππους (+video)



   H Renault αποκάλυψε στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης την νέα κορυφαίων επιδόσεων έκδοση RS του μικρομεσαίου της μοντέλου. Το νέο Megane RS βασίζεται στο πεντάθυρο αμάξωμα των υπόλοιπων “απλών” εκδόσεων του μοντέλου, το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 60 χιλ. σε μήκος και κατά 40 χιλ. σε πλάτος. Η αεροδυναμική γκρι “λεπίδα” στον μπροστινό προφυλακτήρα είναι εμπνευσμένη από το μονοθέσιο της F1 της Renault, ενώ τα LED φώτα ομίχλης θυμίζουν την καρό σημαία τερματισμού των αγώνων. Στο πίσω μέρος των μπροστινών πλαϊνών φτερών του αμαξώματος έχουν τοποθετηθεί αεραγωγοί, προκειμένου να ωθούν την ροή του αέρα από το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. Ο δυναμισμός του μοντέλου κυριαρχεί και στην πίσω πλευρά, με την μεγάλη απόληξη της εξάτμισης να βρίσκεται τοποθετημένη κεντρικά, ενώ δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει χαμηλά και ένας κατάλληλος αεροδιαχύτης. Το Megane RS θα διατίθεται με στάνταρ ζάντες διάστασης 18 ιντσών, ενώ μεγαλύτερες ζάντες 19 ιντσών θα μπορούν να επιλεγούν προαιρετικά. Επίσης, η Renault έχει δημιουργήσει μία νέα απόχρωση Tonic Orange αποκλειστικά για το αμάξωμα του Megane RS.
   Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 1,8 λίτρων που τοποθετείται στην RS έκδοση του νέου Megane είναι ίδιος με αυτόν του Alpine A110, αποδίδοντας όμως 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 390 Nm από τις 2.400 σ.α.λ. Η Renault ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση φτάνει τα 8,3 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές CO2 τα 155 γρ./χλμ. Ως προς το κιβώτιο ταχυτήτων θα υπάρχουν δύο επιλογές, ενός μηχανικού έξι σχέσεων και ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη επίσης έξι σχέσεων. Πέντε επιλογές οδήγησης, Comfort, Normal, Sport, Race και Perso, θα υπάρχουν διαθέσιμες, προκειμένου το αυτοκίνητο να μπορεί να συμπεριφερθεί ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού. Ένα ειδικό κουμπί RS θα δίνει πρόσβαση στις λειτουργίες Sport και Race, ενώ οι υπόλοιπες θα επιλέγονται μέσα από την ψηφιακή οθόνη του μοντέλου.
   Το νέο Megane RS θα διαθέτει το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL, το οποίο είναι σχεδιασμένο να εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και καλύτερο έλεγχο και κατευθυντικότητα στις μικρότερες ταχύτητες. Επίσης, οι αναρτήσεις του διαθέτουν υδραυλικό σύστημα που μειώνει την επιστροφή (rebound) της διαδρομής των αμορτισέρ, το οποίο προέρχεται από τους αγώνες αυτοκινήτων, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο κράτημα.
   Στο εσωτερικό, τα στάνταρ τύπου μπάκετ καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με Alcantara δέρμα ή με ένα ειδικό ύφασμα που κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα. Το ταμπλό των οργάνων είναι ψηφιακό, τα πεντάλ είναι αλουμινίου, ενώ σε διάφορα σημεία της καμπίνας επικρατούν διακοσμητικές κόκκινες ραφές. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η 8,7 ιντσών ψηφιακή οθόνη αφής με το τελευταίας γενιάς R-LINK 2 σύστημα ψυχαγωγίας της Renault, συμβατό με το Apple CarPlay. Στην συγκεκριμένη οθόνη δίνεται και η δυνατότητα παρακολούθησης της τηλεμετρίας του αυτοκινήτου και των επιδόσεων του οδηγού.

   Οι πωλήσεις του νέου Renault Megane RS θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ αργότερα θα διατεθεί μία νέα πιο σκληροπυρηνική έκδοση, η RS Trophy, με 300 ίππους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου