Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

VW: Τα νέα όρια ρύπων είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουν την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας


   Την βαθιά ανησυχία του για την βιωσιμότητα της Volkswagen, αλλά και γενικότερα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, εξέφρασε σε πρόσφατη δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης κ. Herbert Diess, αναφερόμενος στην πρόθεση της Ε.Ε. να μειώσει κατά 40% τα όρια εκπομπών
των νέων μοντέλων μέχρι το 2030, αλλά και στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων που πρόκειται να εφαρμοστούν σε διάφορες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Σύμφωνα με τον ίδιο και με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι πιθανότητες για την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας να μπορέσει να βρίσκεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες παγκοσμίως στα επόμενα 10 χρόνια βρίσκονται μόλις στο 50:50. Ο κ. Diess χαρακτήρισε τους νέους στόχους της E.E. για τη μείωση των εκπομπών CO2 ιδιαίτερα “αισιόδοξους”, οι οποίοι θα έχουν ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τους κατασκευαστές αυτοκινήτων προκειμένου να μπορέσουν να προσαρμοστούν σε αυτούς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Για να επιτευχθούν τα νέα όρια εκπομπών CO2, θα πρέπει μέχρι το 2030 να κυκλοφορούν στους δρόμους περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτά που μπορούν να παράξουν μέχρι τότε όλες οι γερμανικές εταιρείες.

   Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen ανέφερε και ότι αν τελικά ψηφιστεί από την Ε.Ε. η μείωση κατά 40% των εκπομπών μέχρι το 2030, τότε, μόνο το VW Group θα αναγκαστεί να απολύσει 100.000 άτομα, ενώ οι πόλεις κοντά στα εργοστάσια των γερμανικών εταιρειών θα έχουν πιθανότατα την ίδια μοίρα με το Detroir ή το Τορίνο, όταν κατέρρευσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιόντουσαν πλησίον τους.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου