Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Πώς η “μετάλλαξη” του Kia ProCeed από τρίθυρου σε shooting brake έσωσε την ύπαρξή του


   Είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στην Ευρώπη για τρίθυρα hatchback μοντέλα εμφανίζεται ιδιαίτερα μειωμένο με πολλές εταιρείες να καταργούν τις συγκεκριμένες εκδόσεις αμαξώματος από τα μοντέλα τους. Το ίδιο ισχύει και για την Kia, η οποία προκειμένου
να “σκοτώσει” το γνωστό μέχρι σήμερα ως τρίθυρο μοντέλο της ProCeed, αποφάσισε να του δώσει χαρακτήρα shooting brake μοντέλου. Σχετικά με το πώς σώθηκε τελικά το ProCeed, διηγήθηκε στο CarAdvice ο αρχισχεδιαστής της Kia Europe κ. Gregory Guillaume. O ίδιος ανέφερε ότι, ενώ η σχεδιαστική ομάδα που είχε αναλάβει την δημιουργία της νέας γενιάς του μοντέλου είχε ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες, ανακοινώθηκε σε αυτήν ότι τελικά η Kia αποφάσισε να τερματίσει το ProCeed, αφού δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τρίθυρα μοντέλα. Η πρώτη εναλλακτική λύση που σκέφτηκε η ομάδα ήταν αυτή ενός δίθυρου κουπέ μοντέλου, η οποία απορρίφθηκε, λόγω της ύπαρξης στη σημερινή γκάμα της Kia του τετράθυρου κουπέ Stinger GT, ενώ ένα δίθυρο κουπέ θα είχε νόημα προς το παρόν μόνο ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.


   Τελικά η σχεδιαστική ομάδα του νέου ProCeed κατέληξε να δώσει σε αυτό την μορφή ενός shooting brake μοντέλου, δηλαδή με πέντε πόρτες και με επιμηκυμένο πίσω μέρος του οποίου η οροφή εμφανίζει ελαφρά κλίση προς τα κάτω. Έτσι, το 2019 ProCeed κατάφερε να φτάσει στη φετινή Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Σλοβακία. Οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2019.







Πηγή: CarAdvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου