Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ανάκληση των BMW και Mini στις ΗΠΑ αφορά τα καλώδια φόρτισης των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων τους


   Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ανάκληση από το μέλλον”, λόγω της ασυνήθιστης μέχρι σήμερα αιτίας που την προκάλεσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα πωλούνται, τόσο θα πρέπει να εξοικειωνόμαστε με ανακλήσεις όπως η πρόσφατη
που ανακοίνωσε η BMW της Β. Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε και ο αμερικανικός οργανισμός οδικής ασφάλειας NHTSA, η BMW αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα περισσότερα plug-in υβριδικά, αλλά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο της ίδιας, όσο και της θυγατρικής της Mini στις ΗΠΑ, λόγω προβλήματος που εντοπίστηκε στο καλώδιο TurboCord Portable Charger που διαθέτουν για τη φόρτισης της μπαταρίας τους. Όπως αποδείχθηκε οι ελαττωματικοί πυκνωτές που υπάρχουν σε αυτό μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, ακόμη και ηλεκτροπληξία κατά τη χρήση του καλωδίου.

   Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η BMW θα ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες συγκεκριμένων 2018 BMW 330e iPerformance, i3 Rex, i3 Sport Rex, X5 xDrive40e, i3 BEV, i3 Sport BEV και MINI Cooper Countryman SE All4 PHEV, 2019 i8 and i8 Roadster vehicles και 2018-2019 530e iPerformance, 530e xDrive iPerformance, καθώς και 740Le xDrive iPerformance vehicles, προκειμένου να μεταβούν με το όχημά τους στην πλησιέστερη εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία για να γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι.
  



Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου