Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παράνομο λογισμικό διαχείρισης εκπομπών βρέθηκε σε περίπου 100.000 diesel αυτοκίνητα της Opel


   Φαίνεται ότι οι Γερμανικές Αρχές ανακάλυψαν ένα νέο Dieselgate, αυτή τη φορά στην Opel, αφού μετά από έρευνες του ομοσπονδιακού οργανισμού KBA της χώρας, o οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα αυτοκίνησης, στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας στο Ruesselsheim και στο
Kaiserslautern ανακαλύφθηκε παράνομο λογισμικό που μεταβάλλει τις εκπομπές ρύπων κυρίως στα πετρελαιοκίνητα Cascada, Insignia και Zafira. Σύμφωνα με τον ΚΒΑ, ήδη από το 2015 η Opel διέθετε τέσσερα τέτοια λογισμικά, ενώ στις αρχές του 2018 εντοπίστηκε και πέμπτο παρόμοιο παράνομο λογισμικό, με το οποίο έχουν εξοπλιστεί οι diesel κινητήρες κατηγορίας Euro 6d σε περίπου 100.000 αυτοκίνητα της Opel. Ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η τελευταία θα προχωρήσει άμεσα σε μία υποχρεωτική ανάκληση που θα αφορά όλα αυτά τα αυτοκίνητα, προκειμένου να αντικατασταθεί το παράνομο λογισμικό που διαθέτουν σήμερα.

   Η Opel από πλευράς της αρκέστηκε να δηλώσει ότι τα μοντέλα της τηρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ παραδέχθηκε ότι το Zafira του 2016 εξοπλιζόταν με λογισμικό που απενεργοποιούσε την λειτουργία του συστήματος ελέγχου των εκπομπών υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κάνοντας χρήση ενός “παραθύρου” της νομοθεσίας που τότε επέτρεπε κάτι τέτοιο. Να σημειωθεί ότι τα σημερινά μοντέλα των Cascada, Zafira και Insignia έχουν εξελιχθεί από την General Motors που τότε κατείχε ακόμη την Opel, πριν αυτή περάσει πρόσφατα στον γαλλικό όμιλο PSA. Ο τελευταίος δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το όλο θέμα.





Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου