Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η Ares Design θα κατασκευάσει μία “νέα 250 GTO”


   Μπορεί η ίδια η Ferrari να μην έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα μία νέα 250 GTO, το ακριβότερο μοντέλο στον κόσμο με τελευταία τιμή δημοπράτησης στα 48,4 εκατ. δολάρια, κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται να “τολμάει” η Ares Design. Πρόκειται για μία εταιρεία που ίδρυσε το 2014 ο
πρωην διευθύνων σύμβουλος της Lotus κ. Dany Bahar με έδρα την Modena. Το νέο αυτό εγχείρημα της Ares Design θα βασίζεται στην Ferrari 812 Superfast, διαθέτοντας δηλαδή τις ίδιες διαστάσεις και τα ίδια μηχανικά μέρη, συμπεριλαμβανομένου και του V12 κινητήρα. Όπως φαίνεται και στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, ο εξωτερικός σχεδιασμός του μοντέλου θα είναι εμπνευσμένος από την παλιά Ferrari 250 GTO, δανειζόμενο πολλές γραμμές της τελευταίας. Ο κ. Bahar με σεβασμό προς το αυθεντικό μοντέλο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του όλου εγχειρήματος, δήλωσε ότι αυτό θα αποτελεί μία “σύγχρονη ερμηνεία και όχι ένα αντίγραφο” του αρχικού μοντέλου και ότι στόχος είναι να αποτελέσει ένα δείγμα γραφής των ικανοτήτων των σχεδιαστών της εταιρείας του.

   Ή τιμή του νέου 250 GTO της Ares Design θα βρίσκεται κάτω από το 1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της τιμής απόκτησης της 812 Superfast, ενώ μόλις 10 αυτοκίνητα πρόκειται να κατασκευαστούν.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου