Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η Δανία προωθεί την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου από το 2030


   Η Δανία προτίθεται να απαγορεύσει εντός των συνόρων της την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2030, καθώς και την πώληση νέων υβριδικής τεχνολογίας αυτοκινήτων από το 2035. Το νέο αυτό μέτρο έχει τεθεί σε νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται
να συζητηθεί και να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το Κοινοβούλιο της χώρας, προκειμένου να γίνει νόμος. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Δανίας επιθυμεί να αποτελέσει μία ακόμη χώρα όπου οι μετακινήσεις ατόμων και φορτίων θα γίνονται με τη χρήση τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών ρύπων. Γενικότερος στόχος της είναι η χώρα να αποδεσμευτεί πλήρως από τη χρήση ορυκτών καυσίμων έως το 2050.

   Άλλες χώρες που έχουν ήδη ανακοινώσει παρόμοια μέτρα είναι η Μ. Βρετανία και η Γαλλία που στοχεύουν στην απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου έως το 2040, ενώ οι δήμαρχοι των πόλεων του Παρισιού, της Μαδρίτης, του Mexico City και της Αθήνας έχουν υπογράψει την απαγόρευση κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων στους δρόμους τους αρχής γενομένης από το 2025.





Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου