Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ferrari: Ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της F1 είναι τα βιντεοπαιχνίδια


   Το “αφεντικό” της Scuderia Ferrari Formula 1, ο κ. Maurizio Arrivabene, έκανε πρόσφατα μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο motorsport.com, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Formula 1, σχολιάζοντας τις επερχόμενες αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί να τεθούν
σε εφαρμογή από το 2021. Αυτές έχουν ως βασικό γνώμονα την γεφύρωση των οικονομικών και ανταγωνιστικών διαφορών μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ομάδων, αλλά και των υπόλοιπων. Ο κ. Arrivabene θεωρεί ότι η μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού κάθε ομάδας είναι κάτι θεμιτό, αλλά δεν είναι και ο βασικός παράγοντας που θα αυξήσει το ενδιαφέρον του Πρωταθλήματος και ταυτόχρονα θα προσελκύσει νέο, μικρότερης ηλικίας, κοινό. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί σήμερα ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Formula 1 τα eSports και τις κονσόλες παιχνιδίων.

   Το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari ανέφερε συγκεκριμένα ότι “θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να αναρωτηθούμε σε τί επίπεδο βρίσκεται σήμερα το ενδιαφέρον του κοινού για την Formula 1 σε σχέση με το παρελθόν”, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί κάποιος να πει σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα, όπως για παράδειγμα η Real Madrid, ότι, όταν θα παίζει με μία υποδεέστερη ομάδα, θα πρέπει να χρησιμοποιεί όχι τους καλύτερους παίκτες της, αλλά τους πιο “μεσαίους” της.





Πηγή: motorsport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου