Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

To LMPH2G αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό πρωτότυπο κυψελών καυσίμου για αγώνες αντοχής του Le Mans (+video)


   To πρωτότυπο LMPH2G της GreenGT είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο που πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την κατηγορία LMP3 του γνωστού αγώνα αντοχής του Le Mans. Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο για αγώνες αντοχής που
διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Οι τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες του αποδίδουν συνδυαστικά 653 ίππους οι οποίοι εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 300 χ.α.ώ. Η ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του LMPH2G παράγεται από τέσσερις κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο. Μάλιστα, το LMPH2G έτρεξε μερικούς δοκιμαστικούς γύρους στην πίστα του Spa κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα 4 ωρών που διεξήχθει στη βελγική πίστα.

   Η κατασκευάστρια εταιρεία GreenGT του συγκεκριμένου πρωτοποριακού αγωνιστικού μοντέλου είχε παρουσιάσει πριν δυόμιση περίπου χρόνια ένα πρωτότυπο hypercar, το H2 Speed, το οποίο απέδιδε 653 ίππους, όσους ακριβώς και το αγωνιστικό LMPH2G, και μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 3,4 δευτ. Μέσα από την εξέλιξη του H2 Speed και το μελλοντικό πέρασμά του στην παραγωγή, η GreenGT θα συνεχίσει την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου.


  
  

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου