Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζουν να μειώνονται οι πωλήσεις diesel μοντέλων στην Ευρώπη


   Σε πτωτική πορεία φαίνεται να βρίσκονται και φέτος οι πωλήσεις καινούργιων diesel μοντέλων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρεται στα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας International Energy Agency, μέσα στο πρώτο εξάμηνο
του 2018 πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά 3,12 εκατ. diesel αυτοκίνητα, αριθμός κατά 16% μειωμένος σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Οι φετινές πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων αντιστοιχούν στο 36,5% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων αντιστοιχούσαν στο 42,5% των συνολικών πωλήσεων. Ειδικότερα, στην Μ. Βρετανία το ποσοστό πωλήσεων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων επί της συνολικής αγοράς στο πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε πτώση κατά 30% σε σχέση με το 2017, ενώ αντίστοιχα το μερίδιο των diesel στην Γερμανία σημείωσε επίσης μείωση κατά 31,1%.

   Να σημειωθεί ότι η Ευρώπη αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες την μεγαλύτερη αγορά πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Φαίνεται, όμως, ότι τόσο το πρόσφατο σκάνδαλο της Volkswagen, όσο και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή πώλησης νέων diesel μοντέλων που ανακοινώνονται συνεχώς από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και χώρες, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το καταναλωτικό κοινό που έχει ξεκινήσει να στρέφεται κυρίως σε βενζινοκίνητα μοντέλα. Την ίδια στιγμή πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σταματάνε να διαθέτουν πετρελαιοκίνητα μοντέλα ή παύουν την εξέλιξη των ήδη διαθέσιμων diesel κινητήρων τους.






Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου