Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Νέο σκάνδαλο για την Audi


   Μετά από πρόσφατη έρευνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές εντόπισαν σκοπίμως παραποιημένα εργοστασιακά συνοδευτικά έγγραφα συγκεκριμένων μοντέλων της Audi, με βάση τα οποία τα μοντέλα αυτά κατάφεραν να γίνουν αποδεκτά για εισαγωγή
και ταξινόμηση στη Ν. Κορέα. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της The Wall Street Journal, το κατηγορητήριο μέχρι στιγμής αφορά τρεις υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας, οι οποίοι όμως δεν αποτελούν υψηλόβαθμα στελέχη αυτής, χωρίς όμως να αποκλείεται να κατηγορηθούν και τέτοια καθώς η έρευνα προχωράει. Μπορεί η νέα αυτή απάτη εις βάρος της Ν. Κορέας να μην έχει να κάνει με το γνωστό σκάνδαλο με τους κινητήρες diesel της Volkswagen που είχε εμπλέξει και την Audi, μιας και η τελευταία προμηθευόταν τέτοιους κινητήρες για τα μοντέλα της, όμως, όπως διαφαίνεται, έχουν παραποιηθεί τα αποτελέσματα δοκιμών και τιμών κατανάλωσης για μοντέλα της, προκειμένου αυτά να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα στάνταρ που επιβάλλει η Ν. Κορέα και έτσι να πουληθούν στην αγορά της τελευταίας. Επιπρόσθετα, έχει γίνει και παραποίηση στους αριθμούς πλαισίων των αυτοκινήτων των επίμαχων μοντέλων.

   Σύμφωνα πάντα με την The Wall Street Journal, οι γερμανικές Αρχές ανακάλυψαν μία αναφορά που είχε συνταχθεί τον Μάρτιο του 2017 μετά από εσωτερικό έλεγχο που είχε διατάξει τότε η ίδια η Audi και αφορούσε σχετική έρευνα για τις εξαγωγές μοντέλων στην Ν. Κορέα. Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται ακόμη στη φυλακή για κατηγορίες εις βάρος του που έχουν να κάνουν με το Dieselgate.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου