Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

H Fiat τερματίζει τις diesel εκδόσεις των Panda και 500


   Σύμφωνα με δύο διαφορετικές πηγές στις οποίες αναφέρεται το Automotive News Europe, η Fiat Chrysler Automobiles φαίνεται να έχει σταματήσει την παραγωγή των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων του Fiat Panda, ενώ και οι diesel εκδόσεις του Fiat 500 θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες,
όταν εξαντληθεί το ήδη υπάρχον στοκ που διατηρείται σήμερα στις διάφορες αντιπροσωπείες της ιταλικής εταιρείας. Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να λήφθηκε υπό το βάρος της εφαρμογής του νέου προτύπου μέτρησης των εκπομπών WLTP, που όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν πλέον στην Ευρώπη για όλα τα μοντέλα της γκάμας τους, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τη χαμηλή ζήτηση από το αγοραστικό κοινό για diesel μοντέλα. Οι πωλήσεις του πετρελαιοκίνητου Panda αποτέλεσαν μόλις το 15% των συνολικών για το μοντέλο τον περασμένο Αύγουστο, ενώ αντίστοιχα οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του 500 περιορίστηκαν μόλις στο 4% των συνολικών.

   Τόσο το Fiat Panda, όσο και το Fiat 500 εξοπλίζονται με τον 1,3 λίτρων κινητήρα πετρελαίου, ενώ ο όμιλος FCA δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου θέματος. Πάντως, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2018 οι πωλήσεις όλων των εκδόσεων και των δύο αυτών μοντέλων της Fiat αντιστοιχούσαν στο 47% των συνολικών της πωλήσεων στην Ευρώπη.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου