Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Και το Ισραήλ προτίθεται να απαγορεύσει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2030


   To Ισραήλ φαίνεται να μπαίνει στην λίστα με τις χώρες που επιθυμούν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση στο άμεσο μέλλον, αφού ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας κ. Yuval Steinitz θα καταθέσει προς ψήφιση πρόταση που θα απαγορεύει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων
με βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες από το 2030. Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι από το 2030 να πωλούνται κυρίως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα απαγορευθούν εντελώς, αρκεί αυτοί να χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Το τελευταίο θεωρείται ως ένα από τα “καθαρά” καύσιμα, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών ρύπων που παράγονται από την χρήση του στους κινητήρες των οχημάτων, ενώ το Ισραήλ διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία και εκμεταλλεύεται.

   Σύμφωνα με τον ισραηλινό Υπουργό Ενέργειας, προκειμένου να στραφεί το καταναλωτικό κοινό προς την ηλεκτροκίνηση, έχει προβλεφθεί να γίνει μείωση στη φορολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και να κατασκευαστούν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την χώρα. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποτελούν ήδη μια οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή για μετακινήσεις.






Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου