Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Το Bonneville Salt Flats κινδυνεύει από την απομάκρυνση αλατιού από την επιφάνειά του


   H περιοχή Bonneville Salt Flats στις ΗΠΑ διαθέτει έκταση 30.000 στρεμμάτων αποτελώντας μία επίπεδη επιφάνεια καλυμμένη με αλάτι η οποία δημιουργήθηκε από την αποξήρανση τμήματος μίας λίμνης που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι ιδιαίτερα διάσημη, καθώς αυτή προσφέρεται
για δοκιμές ταχύτητας διαφόρων κατηγοριών οχημάτων, ενώ σε αυτήν έχουν σημειωθεί τα περισσότερα ρεκόρ τελικής ταχύτητας παγκοσμίως. Φαίνεται, όμως, ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού σχετικές μετρήσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι το μέγεθος και το πάχος του άλατος που την καλύπτει μειώνεται συνεχώς, ενώ από το 1960 έως το 1988 υπολογίζεται ότι 55 τόνοι αυτού έχουν χαθεί. Το φαινόμενο συνεχίζεται έως και σήμερα με τις δοκιμές που γίνονται εκεί να συντελούν στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης του αλατιού από της επιφάνειάς της.
   Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και να επέλθει μία ισορροπία στην περιοχή του Bonneville Salt Flats, ειδικοί συνιστούν την μεταφορά 2 εκατ. τόνων άλμης, προκειμένου να διατηρηθεί το πάχος του στρώματος από αλάτι που την καλύπτει. Επειδή πρόκειται για αναμφίβολα ένα έργο με μεγάλο κόστος που για να καλυφθεί θα απαιτηθεί χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της χώρας, οι αρμόδιες ομοσπονδίες έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών, τόσο από τις ίδιες τις ομάδες που χρησιμοποιούν την περιοχή για τις δοκιμές τους, όσο και από κάθε ενδιαφερόμενο, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του Κογκρέσου των ΗΠΑ.









Πηγή: RideApart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου