Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Αν η συνεργασία Ford-VW εξελιχθεί σε συγχώνευση θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως


   Τον περασμένο Ιούνιο, η Volkswagen και η Ford συμφώνησαν σε μία νέα από κοινού συνεργασία που θα έχει ως αντικείμενό της την εξέλιξη μιας σειράς επαγγελματικών μοντέλων, προκειμένου να μπορούν “να ικανοποιήσουν καλύτερα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους”. Ειδικοί αναλυτές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύουν
ότι υπάρχει πιθανότητα αυτή η νέα συμφωνία να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για μία πιθανή συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών, κάτι που αν τελικά γίνει, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση που δημοσίευσε το The Detroit Bureau, μία επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας και σε άλλες κατηγορίες μοντέλων, θα ήταν ιδιαίτερα επωφελής, τόσο για την Ford, όσο και για την Volkswagen. Από την μία η Volkswagen θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ισχυρή θέση της Ford στην αμερικανική αγορά, ιδιαίτερα στις κατηγορίες pickup και SUV μοντέλων, ενώ ταυτόχρονα η τελευταία θα μπορούσε βελτιώσει τη θέση της στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας, μέσω της ιδιαίτερα επιτυχημένης εμπορικής πορείας που σημειώνει σε αυτές η γερμανική εταιρεία.

   Επίσης, οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να ανταλλάξουν πλατφόρμες, προκειμένου να εμπλουτίσουν την διαθέσιμη γκάμα τους με νέα μοντέλα. Με αυτόν τον τρόπο, η Ford θα βοηθούσε την Volkswagen να βελτιώσει την εικόνα της, ιδίως μετά το dieselgate, στις ΗΠΑ, λανσάροντας για παράδειγμα ένα pickup μοντέλο βασισμένο στο Ford Ranger και η Ford θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ιδιαίτερα προηγμένη τεχνογνωσία της Volkswagen στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.
   Σύμφωνα, πάντως, με email που έστειλε εκπρόσωπος της Ford στο Motor1, σε αυτό αναφέρεται σαφώς ότι “όποια στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ford και Volkswagen δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει μεταφορά μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης και μεταφοράς μετοχών ιδιοκτησίας”.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου