Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Έρευνα στην Μ. Βρετανία δείχνει ότι οι οδηγοί βρίζουν μία φορά κάθε 10 χλμ. που διανύουν


   Πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Hyundai στην Μ. Βρετανία, είχε ως αντικείμενό της το πόσο συχνά και για ποιους λόγους βρίζουν οι οδηγοί στο δρόμο. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, για τις ανάγκες της οποίας ερωτήθηκαν 2.000 βρετανοί οδηγοί, έδειξαν
ότι όσοι βρίσκονται πίσω από το τιμόνι συνήθως βρίζουν 41 φορές κάθε 160 χλμ. οδήγησης, ενώ εκφράζουν από μία κατάρα κάθε 4 χλμ. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο μέσος οδηγός διανύει 600 χλμ. κάθε μήνα μόνο για να πηγαίνει στην εργασία του, αυτό μεταφράζεται σε 152 “κατάρες” ανά μήνα. Επίσης, ενώ οι 9 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πράγματι βρίζουν ή καταριούνται όταν οδηγούν, το 61% των οδηγών που είναι γονείς μικρών παιδιών δήλωσαν ότι προσέχουν τις εκφράσεις τους, όταν τα παιδιά τους βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, προκειμένου να μην… καταπιέζονται, μερικές φορές οι συγκεκριμένοι οδηγοί-γονείς χρησιμοποιούν “υποκατάστατα βρισιών” που αποτελούν ουσιαστικά παραφράσεις αυτών.

   Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι οδηγοί στο δρόμο και αν είναι αρκετά ήρεμοι προκειμένου να μπορούν να οδηγούν πιο στρωτά και οικονομικά. Προκειμένου, πάντως, να οδηγεί κανείς ήρεμα, ψυχολόγοι συνιστούν χαλαρωτική μουσική και την κατανάλωση σοκολάτας (!).






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου