Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η VW παρουσίασε μία νέα τεχνολογία LED φωτιστικών σωμάτων με δυνατότητα απεικόνισης πληροφοριών


   H Volkswagen παρουσίασε μία νέα τεχνολογία για τα LED φωτιστικά σώματα που θα χρησιμοποιούν τα επερχόμενα μοντέλα της, η οποία, εκτός από την απλή χρήση του φωτισμού του δρόμου έμπροσθεν του οχήματος και της προειδοποίησης των οδηγών που το ακολουθούν,
θα διαθέτουν και ένα πιο διαδραστικό ρόλο. Θα μπορούν για παράδειγμα να ορίζουν με φωτεινές ενδείξεις πάνω στο δρόμο το χώρο που θα καταλάβει το αυτοκίνητο, τόσο κινούμενο μπροστά, όσο και πίσω. Επίσης, ο οδηγός θα μπορεί να σχεδιάζει από μόνος του την δική του επιθυμητή ένδειξη στα πίσω φωτιστικά σώματα μέσω του smartphone του, ενώ θα μπορεί και να ενημερώνεται και για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά το ξεκλείδωμά του. Επίσης, με την μετέπειτα χρήση της τεχνολογίας επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων στο δρόμο, τα πίσω φώτα θα μπορούν να ειδοποιούν τους οδηγούς που ακολουθούν για τυχόν επικίνδυνα περιστατικά που έχουν συμβεί μπροστά.


   Τα διαδραστικά αυτά LED φώτα αποτελούνται από 30.000 micro-pixel καθώς και υψηλής φωτεινότητας LED ακτίνες, οι οποίες εκτός από τον φωτισμό κατά τη νύχτα, θα μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες και σχέδια στο δρόμο.


  

Πηγή: Volkswagen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου