Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Συστήματα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, προσώπου και φωνής θα διαθέτουν τα μελλοντικά μοντέλα


   Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια μικρή πρόοδος έχει γίνει στον τομέα των συστημάτων προστασίας από κλοπή των αυτοκινήτων, ενώ έχει αποδειχθεί ότι οι γνωστές κάρτες εισόδου και εξόδου που έχουν αντικαταστήσει τα κλειδιά δεν προσφέρουν και ιδιαίτερα υψηλά
επίπεδα ασφάλειας. Και ο λόγος είναι ότι το ηλεκτρονικό σήμα που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες κάρτες-κλειδιά μπορεί εύκολα να εντοπιστεί και να αντιγραφεί από ειδικές συσκευές, ακόμη και αν η κάρτα βρίσκεται μέσα σε κάποιο πορτοφόλι. Κάποιες τέτοιες συσκευές αντιγραφής, μάλιστα, μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και πίσω από τοίχους. Αυτό είναι ήδη γνωστό στις μεγάλες εταιρείες ασφάλισης, αλλά και στις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες θεωρούν ότι θα πρέπει να εισαχθούν πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία των πελατών τους. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, η οποία βρίσκει μεγάλη εφαρμογή και στα τελευταίας γενιάς “έξυπνα” τηλέφωνα, η αναγνώριση φωνής και προσώπου, καθώς και η ηλεκτρονική σάρωση του αμφιβληστροειδούς.

   Ήδη η εταιρεία Synaptics με έδρα την Silicon Valley στις ΗΠΑ εξελίσσει τέτοιας τεχνολογίας συστήματα, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, που δεν θα επιτρέπουν μόνο την είσοδο του οδηγού στο όχημά του ή το κλείδωμα αυτού κατά την έξοδό του, αλλά και την ενεργοποίηση του κινητήρα του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Detroit Free Press, ο αντιπρόεδρος της Synaptics κ. Godfrey Cheng δήλωσε ότι οι σχετικές τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρεία του δεν θα εξαλείψουν τη χρήση των κλασσικών μέχρι σήμερα κλειδιών, αλλά θα σχεδιαστούν έτσι, ώστε να λειτουργούν παράλληλα με αυτά.





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου