Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τι κοινό έχει το Dacia Duster, το Nissan Qashqai και η Mercedes-Benz A-Class;

O νέος 1.3 ΤCe κινητήρας της Renault

   H Renault, η Nissan και o όμιλος Daimler συνεργάστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να εξελίξουν από κοινού έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων (1.332 κ.εκ.) που μπορεί με κατάλληλη ρύθμιση να αποδίδει από 115 έως και 163 ίππους. Η νέα
Mercedes-Benz ήδη εξοπλίζει την βασική έκδοση της Α-Class με τον συγκεκριμένο κινητήρα με απόδοση 136 ίππους, ενώ διαθέτει μία ακόμη έκδοση με τον ίδιο να αποδίδει 163 ίππους, ενώ η Nissan ανακοίνωσε ότι το ιδιαίτερα δημοφιλές SUV της, το Qashqai, θα λάβει και αυτό τον συγκεκριμένο κινητήρα με απόδοση 140 ίππων και με απόδοση 160 ίππων. Aλλά και η Renault θα τον εισάγει αρχικά στο Scenic σε τρεις εκδόσεις 115, 140 και 160 ίππων.

   Σειρά είναι πλέον της θυγατρικής της Renault, της Dacia, να χρησιμοποιήσει τον καρπό της συνεργασίας Renault-Nissan-Daimler, αφού όπως ανακοινώθηκε και στην φετινή Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, που άνοιξε τις πύλες του αυτή την εβδομάδα, το Duster θα είναι το μοντέλο που θα φιλοξενήσει κάτω από το μπροστινό καπό του τον καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο 1,3 λίτρων βενζινοκινητήρα. Στο τελευταίο θα είναι διαθέσιμος με δύο εκδόσεις, μία 130 ίππων και μία 150 ίππων, με την τελευταία να καθιστά το Duster το πιο δυνατό μοντέλο που έχει παρουσιάσει η Dacia μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου