Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

VW: Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι ίσως η ιδανική λύση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


   Όπως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, έτσι και ο όμιλος της Volkswagen έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην έρευνα και εξέλιξη πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρίες, όπως η επερχόμενη οικογένεια ID μοντέλων και τα Audi E-Tron και Porsche Taycan. Φαίνεται, όμως,
ότι η ίδια δεν πιστεύει ότι τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες είναι η καλύτερη λύση για μηδενικών ρύπων μετακινήσεις, καθώς πιστεύει η τεχνολογία κυψελών καυσίμου διαθέτει μεγάλες προοπτικές και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός ηλεκτρικού οχήματος που αντί για μπαταρίες, όπου αποθηκεύεται η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, διαθέτει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου που παράγει συνεχώς την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια, είναι ο χρόνος ανεφοδιασμού του. Και ενώ ένα αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου απαιτεί μερικά λεπτά της ώρας για να ανεφοδιαστεί με καύσιμο υδρογόνο, όπως περίπου και ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου με βενζίνη ή πετρέλαιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες απαιτούν μερικές ώρες για την φόρτισή τους.

   Βέβαια, το κόστος κατασκευής ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου διατηρείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την ένταξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην παραγωγή. Ο βασικότερος λόγος που αυξάνει το κόστος κατασκευής είναι ότι σε αυτά είναι απαραίτητη η χρήση λευκόχρυσου ως καταλύτη, ο οποίος είναι απαραίτητος σε σχετικά μεγάλη ποσότητα, μιας και η σημερινές μέθοδοι επίστρωσής του στις επιφάνειες από carbon εντός των κυψελών καταναλώνουν πολύ λευκόχρυσο, μεγάλο μέρος του οποίου πάει χαμένο.
   Η Volkswagen συνεργάζεται ήδη με το Πανεπιστήμιο του Stanford αναπτύσσοντας μία νέα μέθοδο επίστρωσης του λευκόχρυσου, η οποία εξασφαλίζει την ακριβή τοποθέτηση των ατόμων του πάνω στην carbon επιφάνεια, μειώνοντας το πάχος του καταλύτη και επομένως την απαιτούμενη ποσότητα του ακριβού αυτού μετάλλου, ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή στη χρήση του καταλύτη και την αποδοτικότητά του. Σύμφωνα με την Volkswagen, αν τελικά η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορέσει να περάσει και στην μαζική παραγωγή αυτοκινήτων, θα δημιουργήσει μία ιδιαίτερα σημαντική και ανταγωνιστική εναλλακτική μορφή μετακίνησης απέναντι στα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες και φυσικά τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
  


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου