Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

To επόμενo Skoda Octavia RS θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία

2017 Skoda Octavia RS


   Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Skoda κ. Christian Strube στο βρετανικό AutoCar, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η επόμενη, τέταρτη κατά σειρά, γενιά του Octavia θα μπορούσε να διαθέτει υβριδική τεχνολογία, ιδίως στην κορυφαίων
επιδόσεων έκδοση RS. Σύμφωνα με τον ίδιο ένα υβριδικό σύστημα θα είχε περισσότερο νόημα στην έκδοση υψηλών επιδόσεων του Octavia, αφού αυτό μπορεί να συνδυάσει "επιδόσεις με βιωσιμότητα". Αν και ο κ. Strube δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες, οι συντάκτες του AutoCar πιστεύουν ότι το επόμενο Octavia RS θα διαθέτει το ίδιο υβριδικό σύνολο με αυτό με το οποίο παρουσιάστηκε στο Παρίσι το πρωτότυπο Vision RS, αποτελούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων συνολικής απόδοσης 241 ίππων.
   Στην περίπτωση του νέου Octavia RS, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020, το υβριδικό σύνολό του θα είναι σχετικά τροποποιημένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του πρωτότυπου Vision RS, θα διαθέτει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τα 245 άλογα του σημερινού, ενώ το επιπλέον βάρος από τις μπαταρίες θα εξισορροπιστεί από το μικρότερο βάρος της πλατφόρμας MQB πάνω στην οποία θα κατασκευάζεται.





Πηγή: AutoCar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου