Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η νέα BMW X3 θα διαθέτει και έκδοση Μ (+video)



   Με την ευκαιρία εορτασμού των 25 χρόνων από την ημέρα ανακοίνωσης της κατασκευής του εργοστασίου της στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, η BMW παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου εργοστασίου, την πρώτη νέας γενιάς X3 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg διαθέτει την μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή από όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια της εταιρείας στον κόσμο, ενώ σε αυτό κατασκευάζονται τα μοντέλα Χ3, Χ4, Χ5 και X6, τα οποία προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ και τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.
   H τρίτη γενιά του πολυτελούς μικρομεσαίου SUV της γερμανικής εταιρείας είναι πιο σπορ, πιο ελαφριά, πιο δυνατή και πιο αποδοτική σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, χάρη στην νέα αρχιτεκτονική του. Σύμφωνα με την BMW, η νέα Χ3 παρουσιάζει επίσης βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά και πιο δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Για πρώτη φορά μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει κορυφαίων επιδόσεων έκδοση Μ. Η νέα Χ3 είναι κτισμένη πάνω στην πολυμορφική πλατφόρμα CLAR της BMW, η οποία έχει τοποθετηθεί ήδη και στην Series 7 sedan, ενώ σε αυτή θα βασιστούν και άλλα μεταγενέστερα μοντέλα της εταιρείας. Η νέα αυτή πλατφόρμα βοηθά την νέα γενιά της X3 να διαθέτει μικρότερο βάρος κατά 55 κιλά, καθώς και να διατηρεί τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις τη στιγμή που το μεταξόνιό της έχει αυξηθεί κατά 5,6 εκατ. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος χαρίζει στη νέα Χ3 αεροδυναμικό συντελεστή 0,29, κορυφαίο για την κατηγορία του μοντέλου. Επίσης, η νέα Χ3 είναι το πρώτο από τα μοντέλα της οικογένειας Χ της BMW στο οποίο υιοθετείται η νέα τρισδιάστατη εξαγωνική μάσκα της εταιρείας.
   Η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου SUV της BMW θα διαθέτει τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία θα περιλαμβάνουν συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, όπως ενεργητικό cruise control, καθώς και σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης και αλλαγής λωρίδας. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων πλοήγησης και ψυχαγωγίας με νεύματα των δάκτυλων και των χεριών.
   Ως προς τους κινητήρες, στην Ευρώπη η βασική έκδοση sDrive20i, με την μετάδοση της κίνησης μόνο στον πίσω άξονα, θα διαθέτει έναn δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα απόδοσης 184 ίππων, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 215 χ.α.ώ. και την επιτάχυνση 0- 100 χ.α.ώ. να επιτυγχάνεται σε 8,3 δευτ. Ο ίδιος κινητήρας με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά θα διατίθεται και στην τετρακίνητη έκδοση xDrive20i, η πώληση της οποίας θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018, ενώ, τόσο η πισωκίνητη, όσο και η τετρακίνητη έκδοση θα εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Οι εκδόσεις πετρελαίου της νέας Χ3 θα ξεκινάνε με την έκδοση xDrive20d με ένα δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων, η οποία θα διαθέτει τελική ταχύτητα 213 χ.α.ώ. και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 8 δευτ. Η πιο ισχυρή xDrive30d θα διαθέτει έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα τριών λίτρων απόδοσης 265 ίππων. Ο τελευταίος θα διαθέτει τελική ταχύτητα 240 χ.α.ώ. και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 5,8 δευτ. Και οι δύο αυτές diesel εκδόσεις θα εξοπλίζονται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η κορυφαία έκδοση Μ θα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 4,0 λίτρων απόδοσης 355 ίππων. Ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και υβριδικές εκδόσεις τεχνολογίας Plug-in, η BMW δήλωσε ότι το 2020 έχει προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή της και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση της νέας Χ3.

   Οι πωλήσεις της νέας BMW Μ3 θα ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά από τον ερχόμενο Νοέμβριο, με την τιμή του μοντέλου στην Γερμανία να ξεκινά από τα 47.000 ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου