Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η νέα E-Pace είναι το πρώτο μικρομεσαίο πολυτελές SUV της Jaguar (+video)


    Το πρώτο στην ιστορία της εταιρείας μικρομεσαίο SUV της Jaguar είναι γεγονός. Με σχεδιασμό δανεισμένο από το σπορ αδελφό μοντέλο F-Type, η νέα Ε-Pace διαθέτει μία ιδιαίτερα δυναμική και ελκυστική εμφάνιση, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών.

   Εκτός από την δυναμική εμφάνιση, ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου βασίζεται και στη σειρά κινητήρων Ingenium βενζίνης και πετρελαίου. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας διαθέτει δύο εκδόσεις 249 και 300 ίππων, ενώ ο δίλιτρος επίσης τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 150, 180 και 240 ίππους ανάλογα με την έκδοσή του. Το σύστημα τετρακίνησης Active Driveline της E-Pace αποτελεί μία τεχνολογική καινοτομία για την Jaguar, με “έξυπνη” ρύθμιση που καταφέρνει να συνδυάσει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης με τον γνωστό πισωκίνητο χαρακτήρα των μοντέλων της εταιρείας.
   Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο εσωτερικό της E-Pace, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση πέντε επιβάτες, ενώ ο ιδιαίτερα μεγάλος χώρος των αποσκευών φτάνει σε χωρητικότητα τα 577 λίτρα. Στον διαθέσιμο εξοπλισμό του μοντέλου υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ψηφιακού ταμπλό οργάνων 12,3 ιντσών, ενός συστήματος 4G Wi-Fi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και οκτώ συσκευών, ενός συστήματος απεικόνισης ενδείξεων στο παρμπρίζ, καθώς και της τελευταίας γενιάς του Touch Pro ψυχαγωγικού συστήματος με οθόνη 10 ιντσών.
   Η κατασκευή της νέας Ε-Pace θα γίνεται στο εργοστάσιο Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας, όπου έχει προγραμματιστεί και η παραγωγή της ηλεκτρικής I-Pace. Ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ότι η δυναμικότητα παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια της Jaguar Land Rover στην Μ. Βρετανία έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει δυνατότητα για την προσθήκη ενός ακόμα μοντέλου. Η E-Pace θα πωλείται μεταξύ άλλων και στην Κίνα, με τα μοντέλα που θα πωλούνται στην συγκεκριμένη αγορά να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Chery Jaguar στην επαρχία Changshu. Η τιμή του μοντέλου θα ξεκινά στη Μ. Βρετανία από τα 32.500 ευρώ.

   Η παρουσίαση της E-Pace συνοδεύτηκε και από ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση του μακρύτερου στριφογυριστού άλματος που έχει πραγματοποιήσει ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ στο τιμόνι της E-Pace  ήταν ο κασκαντέρ οδηγός κ. Terry Grant, κάτοχος 24 Guinness World Records.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου