Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η X-Class είναι το νέο πολυτελές pick-up (διπλοκάμπινο) μοντέλο της Mercedes (+video)





   Την πόλη του Cape Town της N. Αφρικής επέλεξε η Mercedes για την παρουσίαση του δικού της pick-up μοντέλου που θα αποτελεί τη νέα σειρά X-Class. Πρόκειται για ένα πολυτελές διπλοκάμπινο μοντέλο με ανοικτή καρότσα, που εξωτερικά έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από άλλα SUV μοντέλα της Mercedes. Τα πλαϊνά σκαλοπάτια και η επιλογή για τοποθέτηση προστατευτικής ποδιάς κάτω από το αμάξωμα ξεχωρίσουν στη συγκεκριμένη νέα σειρά. Με συνολικό μήκος 5,34 μ., πλάτος 1,92 μ. και μεταξόνιο 3,16 μ., η νέα X-Class μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέγιστου βάρους έως 1.042 κιλά. Επίσης, για εκτός δρόμου μετακινήσεις, το αμάξωμα διαθέτει ύψος από το δρόμο 202 χιλ. και γωνία προσέγγισης 20,4ο.
   Στο εσωτερικό, στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας υπάρχει στάνταρ μία οθόνη 5,4 ιντσών που αφορά το σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί μία αντίστοιχη μεγαλύτερη οθόνη 8,4 ιντσών. Στον εξοπλισμό της νέας X-Class συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων με υποστήριξη για τη μέση, Bluetooth συνδεσιμότητα, τιμόνι τριών ακτίνων με δυνατότητα ρυθμίσεων  πολλαπλών συστημάτων, καθώς και μία πίσω σειρά καθισμάτων για τρία άτομα. Προαιρετικά, τα καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν και με δερμάτινες επενδύσεις, ενώ η πίσω κάμερα μπορεί να αντικατασταθεί από μία κάμερα γωνίας λήψης 360ο.
   Αρχικά θα υπάρχουν διαθέσιμες τρεις επιλογές κινητήρων για την X-Class. Ένας diesel σε δύο εκδόσεις X220d και X250d αποδόσεων 163 και 190 ίππων αντίστοιχα και ένας βενζίνης 165 ίππων. Και οι δύο αυτοί κινητήρες θα συνδυάζονται, είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο επτά σχέσεων. Περί τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί και ένας πιο ισχυρός diesel κινητήρας X350d που θα αποδίδει 258 ίππους και 550 Nm ροπής, ενώ θα διαθέτει πέντε διαφορετικές επιλογές λειτουργίας, Comfort, Eco, Sport, Manual και Off-road.
   Η Χ-Class θα μπορεί να διατεθεί σε τρεις εκδόσεις, Pure, Progressive και Power. Η βασική έκδοση Pure θα εξοπλίζεται το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes με μπλοκέ πίσω διαφορικό και δυνατότητα επιλογής κοντών σχέσεων. Ένα σύστημα τετρακίνησης μόνιμης λειτουργίας θα διατεθεί το 2018 αρχικά στην X-Class X350d, για καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες. Μία AMG έκδοση της X-Class φαίνεται ότι δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.
   H νέα X-Class θα είναι διαθέσιμη στην Γερμανία από τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπου η τιμή της θα ξεκινά από τα 37.294 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων φόρων). Στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η διάθεση του μοντέλου στη Ν. Αφρική και στην Αυστραλία, ενώ στις αρχές του 2019 θα είναι διαθέσιμο στην Αργεντινή και στη Βραζιλία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου