Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

H Volkswagen... πετάει το γάντι στην Tesla



   Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen κ. Herbert Diess, ανέφερε ότι “βλέπουμε τη Volkswagen ως την εταιρεία που μπορεί να σταματήσει την Tesla, αφού (η Volkswagen) έχει ικανότητες που λείπουν από την τελευταία σήμερα”. Ο κ. Diess ήθελε με τον τρόπο αυτό να διασαφηνίσει ότι, παρόλο που η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί αρκετά στην συγκεκριμένη κατηγορία, η Volkswagen διαθέτει μεγάλη παγκόσμια παρουσία, καθώς και ιδιαίτερα εξελιγμένη κατασκευαστική τεχνογνωσία. Για παράδειγμα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να παράγει περισσότερα οχήματα μέσα σε 2 ημέρες, από ολόκληρη την ετήσια παραγωγή της Tesla το 2016.
   Σε προηγούμενη συνέντευξή του στη Φρανκφούρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία του έχει θέσει ως μελλοντικό της στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα επιτύχει δημιουργώντας μαζικής παραγωγής ηλεκτρικά μοντέλα με προσιτές τιμές απόκτησής τους. Άλλωστε η Volkswagen βλέπει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως μία διέξοδό από το σκάνδαλο με τα diesel μοντέλα της που ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.
   Ο κ. Diess αναγνωρίζει ότι η Volkswagen έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό για αυτήν επίπεδο, δηλώνοντας ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και οι μελλοντικές προκλήσεις που διαφαίνονται είναι πολύ μεγάλες”. Με τον όρο πολύ μεγάλες ο κ. Diess φαίνεται ότι αναγνωρίζει την εξέλιξη που έχει επιτύχει τον τελευταίο καιρό η Tesla, καθιστώντας την αρκετά δύσκολο ανταγωνιστή στο χώρο των EV οχημάτων.


Πηγή: insideevs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου