Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες από τη συλλογή αυτοκινήτων του σουλτάνου του Μπρουνέι το 2001 (+video)



    Συγκεκριμένος χρήστης του Instagram δημοσίευσε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό σκαναρισμένες φωτογραφίες από το γκαράζ του σουλτάνου του Μπρουνέι, ο οποίος είναι γνωστός ως ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο. Ο taffy_c_s_145 δημοσίευσε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από έναν φίλο του, όταν αυτός είχε την τύχη το 2001 να επισκεφθεί, έστω για λίγη ώρα, τους χώρους που φιλοξενούν τα πολυάριθμα και πανάκριβα εξωτικά μοντέλα ιδιοκτησίας του σουλτάνου του Μπρουνέι. Ο τυχερός επισκέπτης δυστυχώς είχε μαζί του μόνο δύο κλασσικά φιλμ τα οποία δεν έφθαναν για να καταγράψουν τα πάνω από 3.000 αυτοκίνητα που βρίσκονταν τότε στο κεντρικό γκαράζ.
   Παρόλα αυτά, στις εκτυπωμένες φωτογραφίες που διασώζονται μέχρι σήμερα, εμφανίζεται η αφρόκρεμα των κορυφαίων μοντέλων που υπήρχαν στις αρχές του 21ου αιώνα από όλους τους διάσημους κατασκευαστές , κάποια από τα οποία είναι αγορασμένα και σε διαφορετικά χρώματα, αφού μάλλον ο σουλτάνος δεν μπορούσε να μπει στη διαδικασία να διαλέξει ένα. Πολλά από αυτά έχουν σήμερα πολλαπλάσια αξία από την αρχική τιμή απόκτησής τους, μιας και είναι συλλεκτικά και μάλλον δεν έχουν βγει ποτέ στο δρόμο.
   Ανάμεσα στα στρυμωγμένα supercar της Ferrari, της Lamborghini, της Mercedes, της Bugatti, της McLaren και άλλων εταιρειών, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μερικές συγκεντρωμένες Jaguar XJ220, έξι Bentley Dominator, μία Ferrari 456 Venice (η μόνη στέισον βάγκον Ferrari στον κόσμο ειδική παραγγελία προσωπικά για τον σουλτάνο του Μπρουνέι) και μία Dauer 962 (η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Porsche).
   Το διαδικτυακό κανάλι GTBOARD.com δημοσίευσε ένα βίντεο με όλες τις εικόνες που εμφανίζονται στο Instagram του taffy_c_s145, δείχνοντας απλά που μπορεί να φτάσει η αγάπη ενός ανθρώπου για τα αυτοκίνητα όταν πραγματικά δεν ξέρει τι να κάνει τα χρήματά του.


Πηγή: motor1.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου