Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος αναζήτησης θέσης στάθμευσης από τους οδηγούς


   Αρκετά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε το INRIX, η οποία αφορούσε το χρόνο που ξοδεύει ο μέσος κάτοικος στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία και στη Γερμανία για να βρει να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη έρευνα, ο μέσος οδηγός στη Νέα Υόρκη περνάει 107 ώρες το χρόνο στο τιμόνι του αυτοκινήτου του ψάχνοντας ελεύθερη θέση για να παρκάρει. Στο Λονδίνο οι οδηγοί περνούν 67 ώρες το χρόνο προς αναζήτηση θέσης στάθμευσης και στην Φρανκφούρτη αντίστοιχα 65 ώρες.
   Επίσης, η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο μέσος οδηγός σε μεγαλουπόλεις στις ΗΠΑ για τις ώρες που χάνει από το χρόνο του και για τη βενζίνη που καλείται να πληρώσει επιπλέον, προκειμένου να βρει μία θέση να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, φτάνει τα 345 δολάρια (300 ευρώ) ανά έτος. Σε επίπεδο κράτους, το συγκεκριμένο κόστος για τις ΗΠΑ ανέρχεται σε περίπου 72,7 δις δολάρια (65,5 δις ευρώ). Αντίστοιχα, η Γερμανία επιβαρύνεται κατά 40,4 δις ευρώ ετησίως και η Μ. Βρετανία κατά 26,5 δις ευρώ ετησίως.
   Σε ατομικό επίπεδο, ο μέσος οδηγός στις ΗΠΑ αναγκάζεται να πληρώσει επιπλέον 97 δολάρια (84,5 ευρώ) ανά έτος για να βρει να παρκάρει, ο μέσος γερμανός οδηγός καλείται αντίστοιχα να πληρώσει 98 ευρώ ανά έτος, ενώ ο μέσος βρετανό οδηγός καλείται να πληρώσει 235 ευρώ. Το μεγάλο κόστος στην προσπάθεια παρκαρίσματος στη Μ. Βρετανία οφείλεται στην μεγαλύτερη προσπάθεια που καταβάλουν οι οδηγοί για να βρουν μία καθ’ όλα νόμιμη θέση στάθμευσης, υπό τον φόβο των προστίμων.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου