Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Από το 2040 θα απαγορευτεί η πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Γαλλία



   Ο γάλλος Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Nicolas Hulot ανακοίνωσε ότι στη Γαλλία σχεδιάζεται να απαγορευτεί η πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2040. Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πρόγραμμα του νέου Προέδρου της χώρας κ. Emmanuel Macron make the planet great again” και αποτελεί μέρος των προσπαθειών που καταβάλλονται στη Γαλλία, προκειμένου αυτή να εκμηδενίσει την χρήση άνθρακα μέχρι το 2050.
   Προκειμένου να προωθηθεί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ο κ. Hulot δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να προσφέρει ένα bonus σε όσους αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τα diesel αυτοκίνητά τους ηλικίας πριν το 1997, καθώς και σε αυτούς που θα αντικαταστήσουν το βενζινοκίνητο αυτοκίνητό τους ηλικίας πριν το 2001 με ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αν και δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ποσό που θα αφορά το bonus, η γενικότερη φιλοσοφία είναι η αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων από νεότερα και περισσότερο αποδοτικά μοντέλα.
   Ο γάλλος Υπουργός Περιβάλλοντος αναγνωρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση που θα απαγορεύει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα επιβαρύνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, επισήμανε, όμως, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αρκετά καλά εξοπλισμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη “πρόκληση”. Επίσης ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Volvo που προτίθεται να διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε της νέο μοντέλο από το 2019.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου