Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η Audi πιθανότατα να λανσάρει και πισωκίνητες RS εκδόσεις μοντέλων της



   Πρόσφατα η Audi προχώρησε σε αλλαγή της ονομασίας της θυγατρικής της εταιρεία Quattro GmbH, την εταιρεία εκείνη που αναλαμβάνει την εξέλιξη των σπορ εκδόσεων των μοντέλων της εταιρείας, σε Audi Sport. Η εταιρεία θέλει με τον τρόπο αυτό να διασαφηνίσει ότι ένα σπορ μοντέλο δεν είναι απαραίτητο να είναι τετρακίνητο. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi, κ. Stephan Winklemann, η προηγούμενη ονομασία Quattro του τμήματος που αναλαμβάνει τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας δεν ήταν η σωστή, γιατί έδινε την εσφαλμένη εντύπωση ότι το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της Audi, το οποίο είχε γίνει παλιότερα ταυτόσημο με νίκες της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μία σπορ έκδοση μοντέλου της εταιρείας.
   Σύμφωνα με το AutoExpress, σε ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της Audi στο φετινό Goodwood Festival of Speed, ο ίδιος υπαινίχθηκε ότι η Audi Sport θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει και πισωκίνητες σπορ εκδόσεις μοντέλων, προκειμένου να ανταγωνιστούν μοντέλα των BMW M και Mercedes-AMG. Παρόλα αυτά η Audi δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη επιβεβαίωση επί του θέματος αυτού. Η Audi Sport έχει ήδη δεσμευτεί σε μια “πιο παγκόσμια προσέγγιση”, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει οκτώ νέα μοντέλα τα επό
   Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, όλες οι RS εκδόσεις θα συνεχίσουν να διατίθενται με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης Quattro, ενώ οι πιο δυνατές παραλλαγές αυτών θα εξοπλίζονται στάνταρ με αυτό.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου