Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η E.E. προχωρά σε εμπορική συμφωνία μείωσης των δασμών στις εισαγωγές από την Ιαπωνία



   H Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν την επίτευξη μίας προκαταρκτικής συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο που ανοίγει το δρόμο για μία νέα εμπορική συμφωνία που θα μειώσει τους επιβαλλόμενους δασμούς στις εισαγωγές της κάθε μίας χώρας. Η συγκεκριμένη συμφωνία βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο κυρίως τις εισαγωγές αυτοκινήτων και αγροτικών προϊόντων.  Από πλευράς της η Ε.Ε. προτίθεται να μειώσει κατά 10% τους δασμούς που επιβάλλει σήμερα στα εισαγόμενα ιαπωνικά αυτοκίνητα, ενώ αντίστοιχα η Ιαπωνία θα διευρύνει την πρόσβασή της σε διάφορα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.
   Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Twitter, η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου κα Cecilia Malmstrom δήλωσε ότι επόμενο βήμα είναι η επικύρωση της συμφωνίας από τη Σύνοδο των Ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της Ε.Ε., στην προσπάθειά της να αναπτύξει και να ισχυροποιήσει εμπορικά την θέση της στο παγκόσμιο στερέωμα, μετά από την προσπάθεια του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Donald Trump να αλλάξει τις ισορροπίες στο παγκόσμιο εμπόριο. Αναλυτές δηλώνουν ότι η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί μία ευθεία απάντηση στην απόφαση του κ. Trump να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την ένωση Trans-Pacific.
   Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες χαιρέτησαν την συγκεκριμένη απόφαση μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας, κάτι που χρόνια ζητούσαν από την κυβέρνηση της χώρας τους, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές στην ευρωπαϊκή αγορά, έναντι κυρίως των νοτιοκορεάτικων αυτοκινητοβιομηχανιών που απολαμβάνουν ήδη τα τελευταία χρόνια μία ανάλογη εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου