Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Θετικοί οι οδηγοί της Κρήτης για έναν νέο αυτοκινητόδρομο με διόδια




   Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ProRata διεξήγαγε φέτος κατά το διάστημα από 15 Μαΐου έως 12 Ιουνίου έρευνα ανάμεσα σε 1.700 οδηγούς της Κρήτης. Το κύριο ερώτημα που τέθηκε στους συμμετέχοντες σε αυτήν ήταν το κατά πόσο θα ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν την επιβολή διοδίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένας νέος, ασφαλής και σύγχρονος αυτοκινητόδρομος κατά μήκος του νησιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πιθανότατα να έγινε για λογαριασμού κάποιας εκ των κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, δείχνουν ότι το 46% είναι σίγουρα διατεθειμένο να πληρώσει διόδια προκειμένου να χρησιμοποιήσει έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ενώ το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μάλλον θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει διόδια. Δηλαδή η θετική ανταπόκριση για έναν νέο αυτοκινητόδρομο που θα διασχίζει την Κρήτη με την καταβολή κομίστρου για τη χρήση του έφτασε το 66%.
   Ενδεικτικά ήταν και τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την δυσαρέσκεια των οδηγών στην Κρήτη για το σημερινό κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού. Το 84% δηλώνει ότι είναι καθόλου ή όχι και τόσο ικανοποιημένοι από την ασφάλεια που παρέχει ο υπάρχον αυτοκινητόδρομος, ενώ το 78% είναι δυσαρεστημένο για την ταχύτητα των μετακινήσεων σε αυτόν.
   Όσον αφορά το κόστος χρήσης ενός νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, από εκείνους που δήλωσαν ότι βλέπουν θετικά την ύπαρξη διοδίων, εκτιμούν ότι ένα αντίτιμο μεταξύ 2,20 και 2,60 ευρώ για την διαδρομή Ηράκλειο – Ρέθυμνο είναι αποδεκτό, ενώ αντίστοιχα για τη διαδρομή Ρέθυμνο – Χανίων το αντίτιμο θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στα 1,90 και 2,40 ευρώ.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου