Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κάθε νέο Volvo μοντέλο από το 2019 και μετά θα διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση (+video)



   Η Volvo ανακοίνωσε ότι αρχής γενομένης από το 2019, κάθε νέο της μοντέλο θα μπορεί να διατεθεί και ως πλήρως ηλεκτρικό. Με το τρόπο αυτό σηματοδοτείται το τέλος της εποχής για την εταιρεία, όπου τα μοντέλα της πωλούνταν μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Volvo έχει θέσει ως στόχο την πώληση ενός εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της έως το 2025. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να προσφέρει μία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα συμπεριλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοντέλα υβριδικής plug-in τεχνολογίας με βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες, καθώς και εξελιγμένα “mild hybrid” οχήματα 48-Volt. Με το πέρασμα των ετών και καθώς τα παλιά μοντέλα της Volvo θα καταργούνται, η εταιρεία θα φτάσει σε ένα σημείο που όλα τα σύγχρονα μοντέλα της θα μπορούν να διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το καπό τους.
   Η Volvo ανακοίνωσε επίσης, ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι το λανσάρισμα πέντε πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ των ετών 2019 και 2021. Από αυτά, τα τρία θα είναι μοντέλα της Volvo και τα υπόλοιπα δύο θα είναι μοντέλα της Polestar, της θυγατρικής της που εξελίσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.
   Σήμερα τα S90, V90, XC60 και XC90 διαθέτουν υβριδικές εκδόσεις T8 Twin Engine hybrid, όπου ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και υψηλής χωρητικότητας μπαταρίες, που η plug-in τεχνολογία τους δίνει στα αυτοκίνητα την δυνατότητα να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα για περίπου 48 χλμ.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου