Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

H ABT ανεβάζει την ιπποδύναμη του Audi TT RS στα 500 άλογα (+video)


   O βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ, που ειδικεύεται σε αναβαθμίσεις μοντέλων των εταιρειών του ομίλου VW, παρουσίασε  ένα νέο πακέτο αναβάθμισης για το Audi TT RS. Η εγκατάσταση αυτού ανεβάζει την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου 2,5 λίτρων πεντακύλινδρου κινητήρα του ΤΤ RS στους 500 ίππους, δηλαδή 100 ίππους περισσότερους από την εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου. Η αποδιδόμενη ροπή εμφανίζεται και αυτή αυξημένη κατά 120 Nm φτάνοντας τα 570 Nm. Οι βελτιώσεις στον κινητήρα μεταφράζονται σε βελτιώσεις στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, το οποίο πλέον χρειάζεται 3,4 δευτ. για να φτάσει τα 100 χ.α.ώ. από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 χ.α.ώ.
   Πέραν των επεμβάσεων στον 2.5 TFSI του ΤΤ RS, το συγκεκριμένο πακέτο αναβάθμισης της ΑΒΤ περιλαμβάνει πρόσθετα τμήματα του αμαξώματος από ανθρακονήματα. Πρόκειται για ένα μπροστινό spoiler, ένα δικτυωτό πλαίσιο μάσκας, πλευρικά πρόσθετα με αεροδυναμικά πτερύγια, καθώς και έναν πίσω πολυτμηματικό αεροδιαχύτη. Οι εξωτερικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν και ένα σετ ζαντών αλουμινίου 20 ιντσών.
   Ως προς την ανάρτηση, εγκαθίστανται νέα ελατήρια που χαμηλώνουν την απόσταση του αμαξώματος από το οδόστρωμα και οι αντιστρεπτικές μπάρες αντικαθίστανται με αντίστοιχες σκληρότερες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πρόσφυση και να μειώνονται οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές.
   Το δια χειρός ΑΒΤ αναβαθμισμένο TT, ονομάζεται TT RS-R, και μόνο 50 τέτοια αυτοκίνητα θα διατεθούν προς πώληση.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου