Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

H VW κατηγορεί τις εταιρείες BMW, Mercedes, Audi και Porsche για μεθόδους καρτέλ στα diesel μοντέλα τους



   Την περασμένη Παρασκευή, η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel δημοσίευσε επιστολή της Volkswagen προς τις Αρχές Ανταγωνισμού της Γερμανίας, στην οποία γίνεται αναφορά ότι οι εταιρίες Mercedes-Benz, BMW, Audi και Porsche είχαν συστήσει κοινές ομάδες εργασίας έως τη δεκαετία του ’90, πιθανότατα με σκοπό να ρυθμίσουν από κοινού τη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης των εκπομπών στα diesel μοντέλα τους.
   Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η BMW έσπευσε να παραδεχθεί ότι πράγματι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπαλλήλων των προαναφερθέντων εταιρειών, όμως αυτή είχε ως μόνο αντικείμενο την επιλογή του μεγέθους του ρεζερβουάρ για το υγρό AdBlue, το μέγεθος του οποίου, αν ήταν κοινό σε όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα έπρεπε να το προμηθευτούν, θα μείωνε το κόστος παραγωγής του. Το συγκεκριμένο υγρό ψεκάζεται στα καυσαέρια των πετρελαιοκινητήρων μέσα στην εξάτμιση, προκειμένου να εξουδετερώνονται τα οξείδια του αζώτου πριν την έκκλησή τους στην ατμόσφαιρα.
   H BMW συμπλήρωσε ότι, αντίθετα με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τα diesel μοντέλα της δεν διαθέτουν παράνομα συστήματα παραποίησης των εκπομπών τους και συμβαδίζουν τα προβλεπόμενα για αυτά στάνταρ. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι τα diesel αυτοκίνητά της διαθέτουν τεχνολογία SCR, καθώς και καταλυτικούς μετατροπείς που αποθηκεύουν τα οξείδια του αζώτου, ο συνδυασμός λειτουργίας των οποίων βοηθά τα μοντέλα της να πληρούν όλες τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τις σχετικές ισχύουσες νομοθεσίες, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνουν μία πολύ καλή επίδοση στον τομέα τον εκπομπών για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της.
  Σύμφωνα με την BMW, τα κατηγορίας Euro6 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της δεν έχουν ανάγκη κάποιας περαιτέρω αναβάθμισης του λογισμικού τους, όμως η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε εθελοντική ανάκληση των κατηγορίας Euro5 αυτοκινήτων της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου