Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

O κ. Enrico Galliera είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να τα έχετε καλά, αν θέλετε μία καινούργια Ferrari



   Η απόκτηση ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου της Ferrari δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος στο μεγάλο κόστος απόκτησης και συντήρησης ενός τέτοιου supercar, αλλά και “καλών σχέσεων” με τον κ. Enrico Galliera, τον Διευθυντή Marketing της εταιρείας. Είναι ευρέως γνωστό ότι η σημερινή ικανότητα παραγωγής του εργοστασίου της Ferrari υπολείπεται κατά πολύ της ζήτησης στην αγορά για ένα καινούργιο μοντέλο της εταιρείας. Έτσι, ο κ. Galliera είναι αυτός που θα επιλέξει το ποιος θα είναι ο τυχερός που θα καταφέρει να αποκτήσει μία καινούργια Ferrari, ακόμα και μετά από μερικά χρόνια αναμονής.
   Ο κ. Galliera δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό Drive, ότι το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς του είναι, όταν θα πρέπει να αρνηθεί σε κάποιον το ενδεχόμενο αυτός να αποκτήσει ένα μοντέλο κατευθείαν από το Maranello (… και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του φυσικά), ενώ αποκάλυψε ότι κάποιοι από τους υποψήφιους πελάτες είναι ιδιαίτερα πιεστικοί. Μάλιστα, όταν η Ferrari ανακοινώνει ένα νέο της μοντέλο το οποίο θα βγει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με κόστος συνήθως πάνω από 1 εκατ. ευρώ έκαστο, αυτά πωλούνται άμεσα, με τους πελάτες να τα έχουν δει μόνο σε σχέδια. Ο κ. Galliera έφερε ως παράδειγμα την ανοικτή LaFerrari Aperta, που η παραγωγή της περιορίστηκε σε μόλις 200 αυτοκίνητα. Ο ίδιος, αφού έφτιαξε μία λίστα 200 υποψήφιων αγοραστών, ταχυδρόμησε σε κάθε έναν από αυτούς ένα μικρό κουτί με ένα κλειδί της Ferrari, ρωτώντας τους αν επιθυμούν να γίνουν οι ιδιοκτήτες μίας από τις 200 συλλεκτικές ανοικτές LaFerrari Aperta που θα κατασκευαστούν. Φυσικά, όλοι τους απάντησαν θετικά, παρόλο που η τιμή του αυτοκινήτου ήταν 1,2 εκατ. ευρώ προ φόρων.
   Ο κ. Galliera αποκαλεί τα ειδικά μοντέλα της Ferrari που κατασκευάζονται σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων ως “δώρο” στους καλούς πελάτες της εταιρείας, μιας και τα συγκεκριμένα μοντέλα σύντομα αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αξία στην αγορά των μεταχειρισμένων.


Πηγή: drive.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου