Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το Zarooq Sand Racer 500 GT είναι ένα εκτός δρόμου supercar από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα



   Η Zarooq Motors παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο παραγωγής, ένα διθέσιο supercar, το οποίο μπορεί να κινηθεί γρήγορα, τόσο στην άσφαλτο, όσο και εκτός δρόμου. Πρόκειται για το Zarooq Sand Racer 500 GT, το οποίο είναι πισωκίνητο και εξοπλίζεται με έναν V8 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 6,2 λίτρων, “δανεισμένο” από την General Motors. Η ισχύς του τελευταίου είναι 525 ίπποι και η αποδιδόμενη ροπή αυτού ανέρχεται στα 660 Nm, ενώ είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος.
   Προκειμένου να μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε χωμάτινες ή αμμώδεις διαδρομές, το Zarooq Sand Racer 500 GT διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση με δύο επιλογές, δρόμου και άμμου-χώματος. H τελευταία επιτρέπει μέγιστη διαδρομή ανάρτησης 45 εκατ., ενώ τα Intrax αμορτισέρ με τα οποία εξοπλίζεται το Zarooq Sand Racer 500 GT προέρχονται από τους αγώνες Dakar. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και διαθέτει εγκατεστημένο και ένα κλωβό ασφαλείας (roll-cage).
   Στο εσωτερικό του επικρατούν οι δερμάτινες επενδύσεις επιμελημένες από την Mansory, ενώ τα καθίσματα είναι και αυτά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Επίσης η καμπίνα διαθέτει ψηφιακό ταμπλό οργάνων και σύστημα ψυχαγωγίας που υποστηρίζει το σύστημα Apple CarPlay.

   Οι πωλήσεις του Zarooq Sand Racer 500 GT έχουν ήδη ξεκινήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου είναι και η έδρα της Zarooq Motors, με την τιμή του να διαμορφώνεται στην τοπική αγορά στα 450.000 δολάρια. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018, ενώ ο κάθε πελάτης θα πρέπει να περιμένει 6 μήνες από την τελική παραγγελία για την παράδοση του αυτοκινήτου του. Τα πρώτα 35 Zarooq Sand Racer 500 GT που θα κατασκευαστούν θα είναι περιορισμένης έκδοσης με διάφορα πολυτελή ιδιαίτερα στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου