Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

To Boreas είναι ένα νέο hypercar 1.000+ ίππων από την Ισπανία



   Ένα νέο hypercar δημιούργημα μιας νέας ισπανικής startup εταιρείας DSD Design & Motorsport έκανε την εμφάνισή του διεκδικώντας μία θέση ανάμεσα στα πιο δυνατά και ακριβά μοντέλα στην αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. To Boreas, με όνομα δανεισμένο από τον θεό του βορινού ανέμου της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αποτελεί ένα υβριδικής τεχνολογίας τετρακίνητο μοντέλο απόδοσης άνω των 1.000 ίππων, με τελική ταχύτητα 380 χ.α.ώ. και ικανότητα επιτάχυνσης από στάση στα 96 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 3 δευτ. Επίσης, μπορεί να ταξιδέψει για 100 χλμ. μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα του ο οποίος κινεί τους μπροστινούς τροχούς.
   Εξωτερικά, είναι εμφανής η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, ενώ ο σχεδιασμός των εξωτερικών πλευρικών καθρεπτών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και πρωτότυπος. Το Boreas “φοράει” ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, ο σχεδιασμός των οποίων αφήνει σε κοινή θέα τα φωσφοριζέ πράσινα καλύμματα στις δαγκάνες των δισκόφρενων. Σύμφωνα με τον κ. David Sancho Domingo, ιδρυτή της DSD Design & Motorsport, ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του Boreas διήρκησε 10 χρόνια, ενώ σε αυτήν βοήθησαν αρκετές συνεργασίες που σύναψε στο χρονικό αυτό διάστημα η εταιρεία. Συνολικά θα κατασκευαστούν 12 αυτοκίνητα, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι “ατομικά σχεδιασμένα, αλλά θα σχετίζονται μεταξύ τους”, εννοώντας πιθανότατα ότι κάθε ένα από τα 12 Boreas που κατασκευαστούν θα διαθέτει αρκετά ιδιαίτερα στοιχεία που θα επιλέξουν για αυτά οι ιδιοκτήτες τους.
   Αν και δεν δημοσιεύθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τιμή του νέου αυτού made in Spain hypercar, η DSD Design & Motorsport θα ξεκινήσει την παραγωγή του Boreas μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.


Πηγή: motor1.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου