Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πάνω 1 εκατ. diesel αυτοκίνητα της Mercedes φαίνεται να παρουσιάζουν υπερβαίνουσες εκπομπές



   Πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι η Mercedes-Benz κατηγορείται για την πώληση περισσότερων από 1 εκατ. αυτοκινήτων της με κινητήρες πετρελαίου, τα οποία εμφανίζουν εκπομπές κατά πολύ υψηλότερες από τις τιμές που ανακοινώνει η ίδια η εταιρεία. Αναφερόμενη σε ένα ένταλμα έρευνας που διέταξε δικαστήριο της Στουτγάρδης, η εφημερίδα αναφέρει στο σχετικό άρθρο της ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα της Mercedes-Benz έχουν πουληθεί στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ αφορά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2008 και 2016.
   Η έρευνα φαίνεται να επικεντρώνεται σε δύο diesel κινητήρες, έναν τετρακύλινδρο με κωδική ονομασία OM651 και έναν V6 3,0 λίτρων με κωδική ονομασία ΟΜ642. Οι εισαγγελείς προσπαθούν να διαλευκάνουν αν τα αυτοκίνητα με τους συγκεκριμένους κινητήρες ήταν εφοδιασμένα με παράνομη συσκευή εξαπάτησης, παρόμοια με αυτήν που βρέθηκε σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Volkswagen και οδήγησε την εταιρεία στην αποκάλυψη του σκανδάλου γνωστού και ως dieselgate. Οι συνέπειες στην Mercedes-Benz μπορεί να είναι μεγάλες αν αποδειχθεί κάτι παρόμοιο, μιας και η Volkswagen έχει υποχρεωθεί να πληρώσει μέχρι σήμερα αποζημιώσεις ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, το ένταλμα έρευνας αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορεί να απαγορευτούν στην Ευρώπη.
   Όταν ζητήθηκε από την Mercedes-Benz να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, υπεύθυνος της Daimler δήλωσε στους Reuters ότι αυτό ήταν απλά μία “εικασία”. Παρόλα αυτά ο υπεύθυνος της Daimler επιβεβαίωσε ότι η γερμανική εταιρεία συνεργάζεται με τις εισαγγελικές αρχές για τη συγκεκριμένη έρευνα.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου