Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πρώην στέλεχος της VW στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 169 ετών για το dieselgate



   To περίφημο πλέον σκάνδαλο της Volkswagen με τα diesel μοντέλα της που πιάστηκαν να διαθέτουν παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών τους φαίνεται να μην έχει τέλος. Αφού η ίδια η εταιρεία έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν στις ΗΠΑ και τα ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί εκεί, φαίνεται ότι είναι η σειρά των τότε στελεχών της εταιρείας να αντιμετωπίσουν την αμερικανική δικαιοσύνη. Το πρώην αφεντικό του κέντρου περιβάλλοντος και μηχανικής της Volkswagen στο Michigan, κ. Oliver Schmidt, αναμένεται να δηλώσει ένοχος σε ακρόασή του σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Detroit που έχει οριστεί για τις 4 Αυγούστου 2017. Η συγκεκριμένη πληροφορία αποκαλύφθηκε από τον εκπρόσωπο του δικαστηρίου κ. David Ashenfelter, αν και ο δικηγόρος του κ. Schmidt, κ. David DuMouchel, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο επί αυτού.
   Ο κ. Schmidt είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου NAIAS στο Detroit, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Γερμανία, σε μία προσπάθειά του να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Καθώς το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος της Volkswagen κατηγορείται με 11 κακουργήματα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης 169 ετών. Οι εισαγγελείς στις ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 4,3 εκατ. έγγραφα άνω των 40 εκατ. σελίδων, που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση του κ. Schmidt, ενώ οι όροι για τον συμβιβασμό που θα προταθεί στον κατηγορούμενο δεν έχουν ακόμα διασαφηνιστεί.
   Ο κ. Schmidt παραμένει σε κράτηση από την ημέρα της σύλληψής του, λόγω “του υψηλού κινδύνου που εμφανίζει προς εγκατάλειψης της χώρας των ΗΠΑ”, ο μόνος ανάμεσα στα επτά στελέχη της Volkswagen που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται στη Γερμανία, μακριά από τη ζώνη επιβολής της αμερικανικής νομοθεσίας.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου