Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Το νέο μοντέλο της TVR θα παρουσιαστεί στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου



   H βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων TVR, έχει προγραμματίσει την επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου της μοντέλου για τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 στην φετινή εκδήλωση Goodwood Revival. Πάνε 12 χρόνια από την παρουσίαση του τελευταίου της μοντέλου και ο ιδιοκτήτης της TVR κ. Les Edgar παρουσίασε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο μοντέλο σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Top Gear. Αυτό θα διαθέτει έναν V8 Coswoth κινητήρα 5,0 λίτρων, ενώ το βάρος του, λόγω κυρίως εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων στο σασί του, δεν θα ξεπερνά τα 1.250 κιλά με πλήρες φορτίο. Έτσι, το νέο TVR θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 96 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 4 δευτ., χάρη στην αναλογία ιπποδύναμης ανά βάρος των 400 ίππων/τόνο, ενώ η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 321 χ.α.ώ.
   Στην φωτογραφία που δημοσίευσε το Top Gear, το μπροστινό τμήμα του νέου μοντέλου της TVR διαθέτει αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το DNA παλιότερων μοντέλων της εταιρείας, ενώ ξεχωρίζει το διογκωμένο καπό του κινητήρα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα, καθώς και η καμπυλωτή οροφή. Στον σχεδιασμό του νέου της μοντέλου, η TVR συνεργάστηκε με την εταιρεία Gordon Murray Design του ομώνυμου διάσημου σχεδιαστή αυτοκινήτων και δημιουργού της θρυλικής McLaren F1. Αυτό βοήθησε στην μείωση του κόστους κατασκευής του νέου μοντέλου, στον σχεδιασμό ενός ελαφρού πλαισίου μεγάλης αντοχής, καθώς και στον εξοπλισμό με ηλεκτρονικά συστήματα νέας τεχνολογίας. Η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στη Μ. Βρετανία στις περίπου 90.000 λίρες (102.000 ευρώ).
   Η TVR τρέφει μεγάλες προσδοκίες για το νέο της αυτό μοντέλο, το οποίο ο κ. Edgar φιλοδοξεί να συμμετάσχει πολύ σύντομα και στον αγώνα αντοχής του Les Mans.


Πηγή: topgear.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου