Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Οι SLC, S-Series Coupe και S- Series Cabriolet οδεύουν προς κατάργηση



   Στο πλαίσιο επανεξέτασης της γκάμας μοντέλων της, προκειμένου να μπορεί μεν να καλύψει ένα μεγάλο εύρος καταναλωτών, αλλά παράλληλα να μην υπάρχουν μοντέλα της που να “αλληλοκαλύπτονται”, η Mercedes-Benz φαίνεται να οδηγείται στην απόφαση να καταργήσει κάποια μοντέλα της.
   Η SLC, όπως μετονομάστηκε η SLK τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να είναι ένα εκ των μοντέλων που η Mercedes-Benz σκέφτεται να σταματήσει να παράγει. Με την τελευταία έκδοση του μοντέλου να έχει λανσαριστεί το 2015, η SLC έχει μερικά ακόμα χρόνια εμπορικής σταδιοδρομίας μπροστά της, αποτελώντας ένα από τα λίγα ανοικτά αυτοκίνητα με σκληρή οροφή που μπορεί κανείς σήμερα να αγοράσει. Η κατάργησή της σίγουρα θα δυσαρεστήσει αρκετούς που, ενώ επιθυμούν ένα ανοικτό αυτοκίνητο, δεν θέλουν αυτό να διαθέτει μαλακή οροφή, παρόλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί αυτή να προσφέρει έναντι των σκληρών οροφών.
   Με τη σειρά τους οι S-Series Coupe και S-Series Cabriolet δεν θα αποκτήσουν νέα γενιά, μιας και η Mercedes-Benz προβλέπει πιθανό εσωτερικό ανταγωνισμό των δύο αυτών μοντέλων με τη νέα SL. Η νέα γενιά της τελευταίας που αναμένεται το 2020, δεν θα διαθέτει πια σκληρή οροφή, αλλά τη θέση της θα πάρει μία υφασμάτινη, ενώ θα αποκτήσει την ελαφριά πλατφόρμα του διαδόχου της AMG GT και θα διαθέτει τέσσερις θέσεις διάταξης 2+2.
   Σύμφωνα με το άρθρο του Automobile Magazine, που δημοσίευσε αυτές τις πιθανές αλλαγές στα μοντέλα της Mercedes-Benz, οι δίθυρες εκδόσεις των C-Class και E-Class αναμένεται να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν πιο πλούσιο εξοπλισμό, προκειμένου να αναβαθμιστούν, με αντίστοιχη βέβαια αύξηση στην τιμή απόκτησής τους.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου