Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Στο φετινό Concours of Elegance 2017 θα παρευρεθεί το πρώτο αυτοκίνητο που έλαβε κλήση για όριο ταχύτητας



   Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έλαβε κλήση για παράβαση του ορίου ταχύτητας θα έχουν όσοι παρευρεθούν στη φετινή εκδήλωση Concours of Elegance 2017 που θα λάβει χώρα στο ανάκτορο Hampton Court του Λονδίνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα Arnold Benz Motor Carriage του 1896, το οποίο θα έχει τη δική του θέση ανάμεσα σε πολλά ιδιαίτερα ακριβά και γρήγορα αγωνιστικά μοντέλα που επίσης θα εκτεθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως μία Jaguar XJR-9 που νίκησε τον 24ωρο αγώνα Le Mans και μία McLaren F1-GTR στα χρώματα του Harrods.
   Η συγκεκριμένη παράβαση του ορίου ταχύτητας έγινε το 1896 στο Kent της Μ. Βρετανίας από τον νεαρό τότε Walter Arnold που οδηγούσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με ταχύτητα 13 χ.α.ώ. Την εποχή εκείνη ο νόμος όριζε ως ανώτατο όριο ταχύτητας για τα λιγοστά τότε αυτοκίνητα τα 3 χ.α.ώ., ενώ κάθε αυτοκίνητο θα έπρεπε να ακολουθείται από έναν άνδρα ο οποίος θα έπρεπε συνεχώς να περπατά από πίσω του και να κουνά με το χέρι του μία κόκκινη σημαία! Τον Walter Arnold αντιλήφθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος τον καταδίωξε με… το υπηρεσιακό του ποδήλατό και του επέβαλε το αναλογούν πρόστιμο.

   Λίγο καιρό μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, προς τα τέλη του 1896, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να αυξήσουν το όριο ταχύτητας για τα αυτοκίνητα στα 23 χ.α.ώ. και το γεγονός αυτό γιορτάστηκε με την διοργάνωση ενός αγώνα από το Λονδίνο στο Brighton, ο οποίος ονομάστηκε Emancipation Run. Στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχε και ο “παραβάτης” Walter Arnold, o οποίος τερμάτισε πρώτος και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι ο Walter Arnold ήταν από τους πρώτους που πήραν άδεια από την Daimler για να πουλάνε αυτοκίνητα της Benz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου