Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο θεσμός του ΚΤΕΟ έχει χάσει σήμερα τον ουσιαστικό του ρόλο



   Τα ΚΤΕΟ (Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) δημιουργήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι ασφαλή, τόσο για τους επιβαίνοντες τους, όσο και για τους υπόλοιπους γύρω τους. Και αυτό φυσικά επιτυγχάνεται με συνεχείς περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους των ίδιων των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ, τα οποία αρχικά ήταν δημόσια και σήμερα πλέον είναι όλα ιδιωτικά.
   Δυστυχώς όμως σήμερα, φαίνεται, ότι αντί οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ να είναι αυστηροί και λεπτομερείς, τουναντίον, έχουν μετατραπεί σε μία… “τυπική” διαδικασία. Αυτό άλλωστε δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για το 2016, καθ’ όλη τη διάρκεια του οποίου κόπηκε μόλις το 5% (!) των οχημάτων που ελέγχθηκαν από τα ΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να προβούν σε άμεση επισκευή τους προκειμένου να επανελεγχθούν και να κριθούν κατάλληλα για κυκλοφορία. Την ίδια χρονιά στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό των οχημάτων που πέρασαν περιοδικούς τεχνικούς και κόπηκαν ανήλθε στο 25%. Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 13 χρόνια, ενώ στην Γερμανία είναι τα 6 χρόνια, αλλά και ότι το εισόδημα των Ελλήνων έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις τα τελευταία χρόνια και η ανεργία βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αυτά και μόνο τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η τεχνική κατάσταση των ελληνικών οχημάτων είναι σίγουρα πολύ χειρότερη από την κατάσταση των γερμανικών.
   Να σημειωθεί, ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ΚΤΕΟ και οι τεχνικές γνώσεις του προσωπικού του τα καθιστούν από τα καλύτερα κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων στην Ευρώπη.
   Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου