Τρίτη 16 Μαΐου 2017

H Mercedes-Benz δεν θα διαθέτει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις μοντέλων της στις ΗΠΑ το 2017



   Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέσει πετρελαιοκίνητη έκδοση για κανένα από τα μοντέλα της που θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ το 2017. Ο λόγος που επικαλείται η γερμανική εταιρεία είναι η πολυπλοκότητα του αμερικανικού συστήματος πιστοποίησης των πετρελαιοκίνητων μοντέλων, ενώ η ίδια δεν αποκλείει την εκ νέου διάθεση diesel αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ στο απότερο μέλλον. Ακόμα και όταν τα τελευταία χρόνια ήταν διαθέσιμες πετρελαιοκίνητες εκδόσεις μοντέλων της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις αυτών αποτελούσαν ένα μικρό ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας στην συγκεκριμένη αγορά.
   Η απόφαση αυτή της Mercedes-Benz πιθανότατα να συνδέεται και με το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ σχετικά με τις εκπομπές των εργοστασίων της στη χώρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πιθανό να ζητήσει από τη Mercedes-Benz να διακόψει τη λειτουργία των εργοστασίων της σε περίπτωση που οι έρευνες της Αρχής Προστασίας του Περιβάλλοντος δείξουν ότι τα εργοστάσια αυτά μολύνουν υπερβολικά.
   Η Mercedes-Benz διαθέτει ήδη στη γκάμα μοντέλων της στις ΗΠΑ “πράσινες” εκδόσεις προς αντικατάσταση των diesel που κατήργησε. Μερικές από αυτές είναι οι υβριδικές εκδόσεις των σειρών C-Class, S-Class και GLE-Class.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου