Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

H Ινδία στοχεύει στην πώληση αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικών νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2030



   Ο υπουργός ενέργειας της Ινδίας κ. Piyush Goyal ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην χώρα να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, μέχρι το 2030. Την δήλωση αυτή έκανε ο Ινδός υπουργός κατά την διάρκεια του φετινού ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας που έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί. Παράλληλα αποκαλύφθηκε το φιλόδοξο σχέδιο της ινδικής κυβέρνησης που έχει ως στόχο της να μην πωλούνται αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί κυρίως από την καταναλωτική ζήτηση.
   Ο Ινδός υπουργός ενέργειας παραδέχθηκε ότι αρχικά για τα πρώτα δύο έως τρία χρόνια θα πρέπει η κυβέρνηση να παρέχει την απαιτούμενη στήριξη στην βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η ανάπτυξη της οποίας θα συνεχιστεί μετέπειτα με ιδιαίτερα μεγάλους ρυθμούς.
   Σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace, περίπου 2,3 εκατ. άτομα στην Ινδία πεθαίνουν πρόωρα, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ο αριθμός αυτών που πεθαίνουν λόγω της βεβαρημένης σε ρύπους ατμόσφαιρας είναι ίσος με τον αριθμό των θανάτων από τη χρήση τσιγάρου.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου