Τρίτη 2 Μαΐου 2017

H Ducati πιθανόν να θυσιαστεί στο βωμό του dieselgate



   Σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters, η Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει μία εταιρεία του ομίλου, προκειμένου τα λεφτά που θα αποκομίσει να διατεθούν στην κάλυψη του αρκετών δις ευρώ κόστους που έχει προκαλέσει στην εταιρεία το σκάνδαλο με την απάτη στα diesel μοντέλα της. Υποψήφια όλων φαίνεται να είναι η Ducati, την οποία είχε αγοράσει η Audi το 2012 προς 850 εκατ. ευρώ, παρόλο που η Volkswagen δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα πάντα με τους Reuters, η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία αναζήτησης αγοραστή για την ιταλική εταιρεία μοτοσικλετών Ducati.
   Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος του ομίλου VW κ. Hans Dieter Pötsch, είχε διαψεύσει φήμες για πιθανή πώληση μία εκ των Ducati, Scania ή Man εταιρειών. Μάλιστα, είχε τονίσει ότι ο όμιλος είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και, αν κριθεί αναγκαίο, υπάρχουν επιλογές επιπλέον δανειοδότησής του.
   Οι πωλήσεις ύψους 540 εκατ. ευρώ που πέτυχε η Ducati μέσα στο 2016, απέδειξαν ότι η αγορά της από τον γερμανικό όμιλο δεν έγινε μόνο λόγω του πάθους που έτρεφε ο τότε πρόεδρος του VW Group κ. Ferdinand Piech για τη συγκεκριμένη μάρκα μοτοσικλετών, αλλά η Ducati αποτελεί μια πετυχημένη εμπορικά και σημαντική εταιρεία για τον όμιλο.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου