Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη




   Καθώς οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη αυξάνονται, καθιστώντας πλέον την ευρωπαϊκή αγορά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των ΗΠΑ, παράλληλα αυξάνονται και οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Οχημάτων ACEA για το πρώτο τετράμηνο του 2017, η ζήτηση για οχήματα εναλλακτικών καυσίμων αυξήθηκε σημαντικά κατά 37,6%, με τις πωλήσεις αυτών να φτάνουν τις 212.945 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο τομέας των ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενων οχημάτων, στο οποίο προσμετρώνται, τόσο τα ηλεκτρικά, όσο και τα plug-in υβριδικά οχήματα, κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων κατά 29,9% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2016, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παρουσιάζουν ανάπτυξη της τάξης του 49%.
   Όσον αφορά τα υβριδικά μοντέλα, δηλαδή αυτά που δεν διαθέτουν την τεχνολογία plug-in ώστε να μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία τους και από εξωτερική πηγή, αυτά αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των πωλήσεων των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2017, πουλήθηκαν περισσότερα από 110.000 υβριδικά μοντέλα στην Ε.Ε., σημειώνοντας αύξηση κατά 61,2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.
   Ανάμεσα στις αγορές της Ε.Ε., η Ισπανία ξεχώρισε με αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων κατά 87%, ακολουθούμενη από τις Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία οι οποίες σημείωσαν επίσης αύξηση σε νέα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων κατά 67,5%, 29,9%, 24,8% και 17,2% αντίστοιχα. Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες που η αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, στην Ιταλία το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πώληση νέων αυτοκινήτων τεχνολογίας LPG, που κινούνται καταναλώνοντας υγραέριο.
   Ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά, το Renault Zoe ήρθε πρώτο με 21.240 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Nissan Leaf με 18.210 πωλήσεις και το Tesla Model S με 11.564 πωλήσεις. Στα plug-in υβριδικά, το Mitsubishi Outlander PHEV κατέγραψε 21.318 πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση κατά 32%, το Volkswagen Passat GTE 13.110 πωλήσεις και το Volkswagen GTE 11.329 πωλήσεις.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου