Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Υπάλληλος της Hyundai δημοσιεύει στοιχεία για προβλήματα μοντέλων της εταιρείας που τα καθιστούν επικίνδυνα





   Ο 55-χρονος υπάλληλος της Hyundai Motor Group κ. Kim Gwang-ho, αποφάσισε πρόσφατα να καταγγείλει την εταιρεία του στις αρμόδιες αρχές της Ν. Κορέας αλλά και των ΗΠΑ, σχετικά με ελαττωματικά σημεία των μοντέλων της εταιρείας που τα καθιστούν επικίνδυνα. Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας αξιολόγησε τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Kim Gwang-ho και στη συνέχεια προχώρησε στην πρώτη για την χώρα υποχρεωτική ανάκληση μοντέλων, αφού η Hyundai αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και τα στοιχεία του καταγγέλλοντος υπαλλήλου της. Στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Μεταφορών παρήγγειλε την ανάκληση 12 δημοφιλών μοντέλων της Hyundai και της Kia, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους εισαγγελείς να εξετάσουν, αν η εταιρείες γνώριζαν πέντε ελαττωματικά σημεία των μοντέλων τους και σκοπίμως απέκρυπταν τα σχετικά στοιχεία. Ο αριθμός των οχημάτων που καλούνται να επιδιορθωθούν, τόσο στην αγορά της Ν. Κορέα, όσο και σε αυτή των ΗΠΑ ανέρχεται συνολικά στα 1,4 εκατ. οχήματα.
   Ο κ. Kim Gwang-ho εργάζεται για 25 χρόνια ως μηχανικός στον όμιλο της Hyundai και αποφάσισε να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, όπως δήλωσε, εκ συνειδήσεως, μιας και, σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα ελλατωματικά στοιχεία στα αυτοκίνητα της εταιρείας τα καθιστούν επικίνδυνα, τόσο για τους επιβαίνοντες σε αυτά, όσο και για τους γύρω τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Kim Gwang-ho χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του ως “προδοσία”, λόγω της τυφλής υπακοής που δείχνουν οι υπάλληλοι στα ανώτερα στελέχη μίας από τις μεγαλύτερης εταιρείας στη χώρα. Αυτό οφείλεται και στην γενικότερη αυστηρή ιεραρχική κουλτούρα που επικρατεί στη χώρα, όπου ακόμα και αν ένας υπάλληλος αντιμιλήσει σε έναν ανώτερό του, είναι πολύ πιθανό αυτό να αποτελέσει λόγο απόλυσής του.
   Ο όμιλος της Hyundai ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με τις ανακλήσεις που ορίστηκαν στη Ν. Κορέα και στις ΗΠΑ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε υπόνοια ότι υπήρξε συγκάλυψη από πλευράς του σχετικά με επικίνδυνα ελαττώματα στα μοντέλα του.

Πηγή: The New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου